ההיסטוריה של הקפה מתחילה כסיפור עם עתיק על רועה צאן אתיופי בשם קאלדי אשר שם לב כי כל פעם שהעיזים עליהם שמר אכלו מצמחי הקפה את הפרי האדמדם הם החלו לקפץ ולפזז כאילו התמלאו באנרגיה רבה, קלאדי החליט לנסות בעצמו כמה מהפירות המלאים בזרעים ומהר מאוד מצא את עצמו קופץ ומפזז עם עדר הכבשים שלו.
על הקפה והשראה אלוהית
כוהן דת שעבר במקום הבחין ברועה ובכבשיו והחליט גם כן לנסות את פרי הקפה עם אחיו ואכן שניהם בילו לילה שלם בערנות מוחלטת כששורה עליהם מעין “השראה אלוהית”,מכאן החל הקפה להתגלגל בעולם כשתחילת המסע הייתה מעבר לים סוף לתוך ארצות ערב.
בסביבות השנה 1000 אחרי הספירה החל הקפה להתהוות לצורתו כפי שאנו מכירים היום כשהערבים החלו לקלות את פולי הקפה ולבשלם כך שבסביבות המאה ה-13 הפך הקפה לחלק מרכזי בחיי המוסלמים שהשתמשו בו גם לצרכים דתיים וגם בחיי היום-יום.
עם התפשטות האיסלם ברחבי העולם חדר מנהג שתיית הקפה לכל מקום בו הגיעו המוסלמים וכך התוודעו אל הקפה גם תושבי צפון אפריקה, הודו והמזרח התיכון. היום רואים לחנויות קפה או בר קפה לאירועים אבל לא חושבים לכל הדברים האלה.
על שוק הקפה בעולם
על מנת להגן על שוק מתפתח אתר קפה זה של פולי הקפה לא נמכר אף זרע בשל לנטיעה אלה רק פולים המוכנים לקלייה וטחינה כך שלפי המסורת לא נבט אף פול קפה מחוץ לאזורי אפריקה וערב עד למאה ה-16, תהליך זה הושג ע”י הרתחה או אידוי פולי הקפה לפני מכירתם כך שלמעשה הפכו כל פולי הקפה לעקרים.
כמו כל מוצר שיש לו דרישה גם הקפה הפך ליקר ערך מה שגרם לאנשים לרצות גם כן לגדלו אולם דבר זה לא קרה עד שעולה רגל הודי בשם “באבה בודאן” החליט להבריח על גופו כמה זרעי קפה מוכנים לשתילה אותם קנה כשעלה לרגל לעיר מכה, זרעים אלו נשתלו באדמה ומהר מאוד גדלו והחלו לתת פרי.